Történelmi vetélkedő - FELHÍVÁS | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Történelmi vetélkedő - FELHÍVÁS

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra való emlékezés jegyében, az ’56-os Műhely Civilszervezet szervezi meg  történelmi vetélkedőjét középiskolások számára.

 

Téma: 1956-os forradalom és a rendszerváltás Magyarországon

 

"Érdekel a II. világháború és az azt követő korszak magyar-jugoszláv vonatkozásai? Szeretnéd tudni ki volt Nagy Imre? Ki volt Tito? Hogyan tört ki az 1956-os forradalom és mi történt utána? Akkor ez a verseny neked szól!"

Amennyiben érdekel a téma és szeretnéd minnél jobban beleásni magad a magyar történelem ezen korszakába, állíts össze szigorúan 3 tagú csapatot és jelentkezzetek a versenyre a vetelkedo1956@gmail.com e-mail címre.

 

A vetélkedőről:

A szervezők célja az, hogy a tankönyvi alapismereteken túl, a diákok mélyebb és komplexebb képet kapjanak Nagy Imre tevékenységéről, az 1956-os forradalomról, a Rákosi- és Kádár-korszakról, Tito szerepéről a forradalom napjai alatt és után, illetve a rendszerváltás időszakáról.

A verseny két részből áll: egy írásos-kifejtős kérdéssorokból összeállított részből és egy logikai feladatokból álló audio-vizuális részből.

Kötelező házi feladat: a verseny előtt egy projekt feladatot kell elkészíteni és bemutatni maximum 3 percben.

Témák: Rendszerváltás emléke családomban. Ezt a verseny napján prezentálni kell. Ezért a feladatért extra pontok járnak a szakmai zsűritől.

 

Helyszín: Városi Könyvtár olvasóterme, Szabadka

Időpont: 2019. 11. 23. (szombat) 9,30 óra

 

További információk és a felkészüléshez ajánlott szakirodalom a Nagy Imre Társaság szabadkai szervezetének facebookos csoportjában találhatók.

 

A vetélkedő nyereményei értékes ajándék csomagok és jutalom utazás a sikeres csapatok számára.

 

A vetélkedő fővédnökei: Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, Nagy Imre Emlékház Budapest, Nagy Imre Társaság Budapest

 

Szervezők:

Nagy Imre Társaság szabadkai szervezete és az 56-os Műhely Civilszervezet