Felhívás a Szép Magyar Beszéd vajdasági döntőjére | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Felhívás a Szép Magyar Beszéd vajdasági döntőjére

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ meghirdeti a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny vajdasági döntőjét. A felolvasási versenyre minden középiskolából 4 tanulót jelenthet be a felkészítő tanár.

Feltétel:

- Egy előre begyakorolt, szabadon választott, 3 percnél nem hosszabb nyelvművelő, illetve esszészerű szöveg. A szöveg szerzőjét és címét jelentkezéskor fel kell tüntetni.

- A helyszínen is kap a versenyző egy hasonló szöveget, amelyet 15 perces felkészülés után olvas fel.

(A felkészülésben segíthet Szakács Béla – Kerekes Barnabás Szöveggyűjtemény és útmutató a középfokú iskolák Kazinczy-versenyéhez című kötete.)

Az országos döntőbe, melyet 51. alkalommal tartanak meg Győrött 2016. április 15. és 17. között, Vajdaságból 5 középiskolás tanuló juthat el.

A vajdasági döntő 2016. március 5-én (szombaton) 10 órakor kezdődik a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban (Gorica épülete), 24300 Topolya, Vuk Karadžić u. 1. sz. alatt.

Jelentkezni 2016. március 2-áig lehet a délelőtti és az esti órákban a következő telefonszámokon: 024/711-554, 064/24-64-679, illetve a kodaly@stcable.rs e-mail címen.

Szervező: a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ