12. Bábfesztivál | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

12. Bábfesztivál

h, 2018-03-19 09:00

A Vajdasági Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete a zentai Hófehérke Óvodával karöltve  szervezi meg a 12. Bábfesztivált.

 

Nancy Lohman Staub 1929-ben a báb szenvedélyes művelője, megalakította az UNIMA-t, a Nemzetközi Bábművész Szövetséget azzal a céllal, hogy ezt a művészeti ágat minél nagyobb körben megismertesse és fejlessze.A Bábszínházi Világnap időpontja március 21., amely nem csak a tavasz első napja, de a bábművészet világnapja is.
 
Megtapasztalva a bábozás fontosságát a gyermekek életében, az óvodapedagógusok körében 12 évvel ezelőtt dr. Szőke Anna indította el a Bábfesztivált. Eleinte különböző helyszíneken rendeztek bábfesztivált, majd a zentai Hófehérke óvoda kérésére állandósították a helyszínt. Mára már sikerült azt is elérniük - köszönve az évente megrendezésre kerülő bábkurzusnak - , hogy nem csak az óvónők báboznak, hanem óvodásaikkal is komolyan foglalkoznak, megtanítják őket a bábozás szépségére, ezáltal a gyermeknek sikerélményben lesz része, fejlődik szókincse, magabiztosabbá válik az anyanyelv iránti szeretetük.
 

A Bábfesztiváli Világnap megünneplésére 2018. március 19-én kerül sor, délelőtt 9 órakor Zenta városközpontjában, majd a felvonulást követően az intézmény épületében (Szép utca 7 sz.) tíz bábelőadás bemutatására kerül sor. Minden kisgyermeket szeretettel várnak a szervezők.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program