25. Szép Szó versmondó tábor | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

25. Szép Szó versmondó tábor

szo, 2013-08-10 14:00 - szo, 2013-08-17 23:00A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete idén XXV. alkalommal szervezi meg hagyományos tehetséggondozó műhelyét a kishegyesi Kátai-tanyán augusztus 10-től 17-ig. A Magyar Nemzeti Tanács a Szép Szó Műhelyt kiemelt jelentőségű vajdasági magyar gyermek- és ifjúsági rendezvényként határozta meg.

A Szép Szó a költészet és a próza továbbítását művelő, a pódiumművészetek iránt nyitott vajdasági fiatalok egyetlen közös műhelye. A jelentkezéseket a vmve.versmondo@gmail.com címre várják.

Délelőtt beszédtechnikai foglalkozások folynak Vicsek Annamária logopédus-fejlesztő pedagógus vezetésével, délután egyéni versfelkészítés lesz Barta Júlia nyugalmazott óvónővel, Magyar Életfa díjas felkészítő tanárral, Szatmári Melitta tanítóval, Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondóval, Farkas Hajnalka Ratkó-díjas versmondóval és Molnár Krekity Olga Radnóti-díjas versfelkészítő tanárral.

A táborban három csoportban folyik a munka. A csoportvezetők hazai és anyaországi előadók lesznek. A legfiatalabbakkal Bagaméry Orsolya színész-drámatanár, a budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Központ munkatársa és Hajvert Lódi Andrea drámapedagógus, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársa, a középső csoporttal Raffai Ágnes színművész, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség munkatársa, a haladók csoportjával Vukosavljev Iván színművész, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója foglalkozik majd, a legtapasztaltabbak pedig Kovács Frigyes Jászai Mari-díjas színművésztől tanulhatnak.
A táborvezető Hajvert Ákos.

A Vajdaság minden részéről várjuk a 9 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését! A résztvevők hozzanak magukkal verseket, így a műhelyben felkészülhetnek az őszi versenyekre!

Főtámogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Támogatók: Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság, Tartományi Kulturális Titkárság, Gebi Kft.
Együttműködő partnerek: Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

 

Forrás: vmmi.org

http://www.vmmi.org/index.php?ShowObject=felhivas&id=303