Antalovics Péter Távoli pólusok című legújabb kötetének bemutatója | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Antalovics Péter Távoli pólusok című legújabb kötetének bemutatója

szo, 2019-11-30 18:00
A költővel Celler Kiss Tamás beszélget.
 
"Antalovics Péter távoli pólusokat mozgat a kötetében. De ezek a pólusok csak látszólag távoliak, gyakran közelítenek egymáshoz, olykor helyet is cserélnek. Egy posztapokaliptikus polisz és egy híradás a paleolitikumból. Egy modern űreposz és egy ősi humán mítosz. A múlt század költészeti hagyományai és a 21. századi ember legnagyobb félelmei. Ez az ő második kötete. Egy fiktív égbolt, amelybe ha beletemetkezik az olvasó, ugyanúgy fog hatni rá, akár a mi földi, csillagos égboltunk: elűzi a magányt." (Celler Kiss Tamás)
 
A program társszervezője a szilágyi József Attila Művelődési Egyesület.

A könyvbemutató a Könyvet a szorványba! projektum keretében valósul meg. A 2014-ben indult projekt keretében a Forum Könyvkiadó ellátogat Vajdaság különböző részeibe azzal a céllal, hogy népszerűsítse kiadványait és az irodalmat. Az érdeklődők a különböző helyszíneken 20% kedvezménnyel juthatnak a könyvkiadó kiadványaihoz. 
A Könyvet a szórványba! projekt a Magyar Nemzeti Tanács, a Nemzeti Kulturális Alap és a Szerb Köztársaság Kulturális Minisztériumának támogatásával valósul meg. 
A rendezvény ingyenes.
Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program