Az Arany család - A reformáció világnapja | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Az Arany család - A reformáció világnapja

cs, 2019-10-31 17:00

A reformáció világnapján Arany János saját dalszerzeményeivel, az Arany család tárgyaival és mesegyűjteményével várják az érdeklődőket a szervezők.

Az Arany család mesegyűjteményét Domokos Mariann, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézetének tudományos munkatársa ismerteti, valamint mesék hangoznak el a gyűjteményből az Aurora Beszédművészeti Műhely tagjaitól (Alács Varró Emesétől, Antal Biankától, Benei Rebekától, Rózsa Kincsőtől és Szabó Vilmostól).

Az Arany család tárgyai című tárgykatalógust, az Önarckép álarcokban című kiállításkatalógust és a „Melyik talál?ˮ Arany János életében készült képmásai című kötetet Asztalos Emese, Sidó Anna és Zeke Zsuzsanna, a Petőfi Irodalmi Múzeum muzeológusa, valamint Török Zsuzsa, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetének tudományos munkatársa mutatja be.

Részleteket hallhatnak Arany János Dalgyűjteményéből (1874) és saját szerzeményeiből Csörsz Rumen István (ének, gitár, duda) tudományos főmunkatárs (Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézet) előadásában.

Szeretettel várják az érdeklődőket a Hagyaték című Arany János-kiállítás kísérőrendezvényére is.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program