AZ ÉNEK MEGMARAD | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

AZ ÉNEK MEGMARAD

p, 2020-02-14 18:00 - 19:30

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének műhelyében készített Az ének megmarad című versszínházi előadásra 2020. február 14-én, pénteken este kerül sor

 

18.00 órakor Kishegyesen a Helyi Közösség tetőterében és

19.30 órakor Bácsfeketehegyen a színházteremben.

Az előadásról:
A Nemzeti Összetartozás éve apropóján a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával született meg Az ének megmarad című verses-táncos-énekes műsor, amelyben díjazott versmondók, képzett táncos és népdalénekes egyének mutatják be a magyar líra, néptánc, egyházi- és népi énekek segítségével, hogy határon túli perspektívából hogyan élték meg elszakított nemzettársaink az elmúlt száz évet.

Az előadás a múltból merít. Az egy nemzethez tartozástól a kisebbségi lét felé való sodródáson át jutunk el a máig, amikor az általunk lakott országokat bár másképp nevezik, mégis van lehetőségünk az egy nemzetben gondolkodásra és cselekvésre. Veres Péter, Reményik Sándor, Babits Mihály, Vörösmarty Mihály, Ady Endre, Arany János, Ratkó József és még sok más író szövegei kelnek életre a színpadon. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének legújabb előadása az elmúlt száz évet veszi górcső alá és a magyar költészet segítségével kalauzolja a nézőt a történelem korántsem kegyes évtizedein keresztül. A múltból tanulunk, de ma már a jövőnket kell terveznünk. A közel 100 évvel ezelőtt történtek rengeteg tanulságot hordoznak, ebből kíván néhány momentumot kiemelni Az ének megmarad című előadás a zene, a vers és a mozgás segítségével.

Szereplők:
Fehér Farkas Hajnalka Ratkó József-díjas versmondó
Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondó
Kormos Irén versmondó
Szakács Tamás néptáncos
Török Noémi Arany Páva Nagydíjas népdalénekes

Mindenkit szeretettel vár a Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyes Községi Szervezete.

Kapcsolódó Facebook-esemény:

https://www.facebook.com/events/174926313773432/

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program