BRUNSZVIK TERÉZ EMLÉKKONFERENCIA | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

BRUNSZVIK TERÉZ EMLÉKKONFERENCIA

h, 2018-10-15 15:00
Angyalkert néven, 190 évvel ezelőtt nyílt meg Magyarországon az első kisdedóvó intézet. Ebből az alkalomból a Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete 2018. október 15-én BRUNSZVIK TERÉZ EMLÉKKONFERENCIÁT szervez Kishegyesen, ekkor az egyesület ünnepélyesen felveszi a nevét.
 
15.00 órakor Angyalkert címmel, az iskola galériájában megnyílik a martonvásári Óvodamúzeum tárgyairól készült fotókiállítás. Megnyitja dr. Kriston Vízi József, a magyar kultúra ápolásának és megőrzésének "örökös harcosa" Kecskemétről. Fellépnek a kishegyesi Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény óvodásai. Köszöntőt mond Janó Mária igazgatónő.
16.00 óra: Emlékkonferencia a kishegyesi Helyi Közösség tetőterében.
Előadók:
Dr. Szőke Anna, a konferencia szervezője, előadásának címe: Az első magyar óvodaalapítás 190. évfordulója
Dr. Nóbik Attila, neveléstörténész, egyetemi adjunktus, Szegedi Tudományegyetem, Gyógypedagógus-képző Intézet: Változások a gyermekkor megítélésében a 19. században
Dr. H. Tóth István, a neveléstudomány kandidátusa, a prágai Károly Egyetem Filozófiai Fakultásának nyugalmazott docense: A kisgyermekkori nevelés alapértékeiről
Körmőci Katalin, Brunszvik Teréz–díjas óvónő, az Óvodai Nevelés Főszerkesztője: Minden gyermeknek joga van a személyes bánásmódhoz.
A szervezők külön autóbuszjáratot indítanak Magyarkanizsáról, Zentán és Topolyán keresztül, Kishegyesre.
A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk! Jelentkezni az alábbi levélcímen lehet: szoketanna@gmail.com
 
 

 

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program