DR. PAPP GYÖRGY SZÉPOLVASÁSI ÉS SZÉPKIEJTÉSI VERSENY | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

DR. PAPP GYÖRGY SZÉPOLVASÁSI ÉS SZÉPKIEJTÉSI VERSENY

szo, 2019-11-23 09:00

A szépolvasási és szövegértési versennyel Magyarkanizsa szülötte, nyelvésze, kritikusa, kutatója, dr. Papp György (1941‒2009) emléke és munkássága előtt tisztelegnek a szervezők.

A verseny célja az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, fenntartása, a felolvasás mint élmény átadása a hallgatóság felé, a tehetségek felkutatása, a beszédkultúra javítása.

A versenyre szabadon jelentkezhetnek Magyarkanizsa község általános iskoláinak felsős diákjai.

A versenyre szerb és magyar anyanyelvű tanulók jelentkezhetnek szerb vagy magyar nyelvű szövegekkel:

az ötödik és hatodik osztályosok esetében otthonról hozott, előzetesen begyakorolt, szépirodalmi szöveg párbeszédes részekkel – legalább három hosszabb megszólalást tartalmazó párbeszéddel.

Terjedelme: A4-es lapon féloldalnyi szöveg.

Az ötödik és hatodik osztályos tanulók a jelentkezéskor egy-egy ismerettartalmú szöveget kapnak, amelyet lehetőségük van a verseny napjáig begyakorolni.

A hetedik és nyolcadik osztályos tanulók esetében egy otthonról hozott, szépirodalmi szöveg, a helyszínen pedig egy, a szervezőbizottság által kiválasztott szöveg felolvasása (a szöveg értelmezésére, begyakorlására időt biztosítunk) a feladat.

A jelentkezőket nevezheti az iskola magyartanára, a szülő is, személyesen a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben (Magyarkanizsa, Fő tér 9., 024/873-043) vagy elektronikus úton a jelentkezési lap kitöltésével.

További részletek, a nevezés feltételei: 063/7-560-922, 024/873-043, nterika@cnesa.rs.

A rendezvényt a Szerbiai Államigazgatási és Önkormányzati Minisztérium támogatja.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program