EGYKÉP(P) | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

EGYKÉP(P)

k, 2019-02-05 18:00

Közös kiállítás a vajdasági kisebbségi művelődési intézetek működésének 10 éves jubileuma alkalmából

2018-ban ünnepeltük annak évfordulóját, hogy Vajdaság Autonóm Tartomány képviselőháza megszavazta a vajdasági kisebbségi művelődési intézetek megalapítását. A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet 2005-ben kezdte munkáját, ugyanakkor 2008-tól működhet állami intézményként, amikor is létrejött a horvát, román, ruszin és a szlovák intézet is.

Az évforduló kapcsán az intézetek egy közös kiállítással készültek, amelyet bemutattak Szabadkán, Újvidéken és Nagybecskereken.

Szeretettel várjuk ünnepélyes megnyitónkra, amelyen jelen lesznek a Vajdasági Horvát Művelődési Intézet, a Vajdasági Román Művelődési Intézet, a Vajdasági Ruszin Művelődési Intézet, a Vajdasági Szlovák Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. A kiállítást megnyitja a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság képviselője, valamint a kisebbségi művelődési intézetek vezetői. A kiállítás anyagát ismerteti Nela Tonković művészettörténész. A megnyitó után szeretettel várjuk szerény fogadásunkra.

Kiállítók: Nagy Abonyi Dávid, Valentina Broștean, Дарян Гарди, Alena Klátiková, Lea Vidaković, Маја Ракочевић Цвијанов.

A kiállítás kurátora: Nela Tonković művészettörténész. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Thurzó Lajos Oktatási-Művelődési Központ.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program