KEGYELETES MEGEMLÉKEZÉS | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

KEGYELETES MEGEMLÉKEZÉS

v, 2020-10-25 14:00

A szerb–magyar megbékélés jegyében és a hozzátartozók nevében a Magyar Nemzeti Tanács és Teleki Júlia tisztelettel meghívja az érdekelteket kegyeletes megemlékezésükre, amelyet az 1944–45-ös ártatlan délvidéki magyar áldozatok csúrogi emlékhelyénél 2020. október 25-én, vasárnap, 14.00 órakor a Megtépázott Krisztus című szoborcsoport előtt tartanak történelmi egyházaink képviselőinek közreműködésével.

"Éreztem, tudtam, nem élünk hiába"

(Danyi Magdolna)

A megemlékezés résztvevőit Teleki Júlia, a csúrogiak kálváriájának egyik túlélője és Vesna Stjepanović, a Csúrogi Helyi Közösség tanácselnöke köszönti. Alkalmi beszédet mond Dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete és Mgr. Hajnal Jenő, a Magyar nemzeti Tanács elnöke. Az alkalmi műsorban fellép Elor Emina, az Újvidéki Színház színművésze, a műsort Takács Krisztián vezeti.

Az ártatlan áldozatokra való megemlékezést gyertyagyújtás és koszorúzás zárja.

Tisztelettel kérik koszorúzni szándékozókat, hogy a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában a 024/524-534-es telefonszámon vagy az office@mnt.org.rs villámpostacímen legkésőbb 2020. október 22-éig jelentsék ezen szándékukat.

 

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program