KIÁLLOK ÉRTED | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

KIÁLLOK ÉRTED

cs, 2018-12-13 12:00

A K. V. Társulat és a Bohócok a Láthatáron vendégjátéka. Ifjúsági előadás feldolgozó foglalkozással

Előadás hossza: 90 perc. Feldolgozó foglalkozás hossza: kb. 45–60 perc.

Színészek: Háda Fruzsina, Feuer Yvette, Hajmási Dávid, Kőszegi Judit, Száger Zsuzsa, Urbanovits Krisztina és Varju Nándor. Rendező: Romankovics Edit. Dramaturg: Bíró Bence. Fény- és hangtechnika: Groh Ádám.

Téma: Az előadás és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeit és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja egy történeten keresztül, amiben valós és mesei elemek keverednek. A történet lányokról szól, akik mélyszegénységben nőnek fel és durva, rideg környezetben ismerkednek a világgal, amelyben kevés szeretet és figyelem jut nekik. Milyen sors jut azoknak, akik szegénységbe születnek, akik nevelőotthonokban nőnek fel?  Hogyan segíthetnek a jólétben élők a társadalom peremén egyensúlyozó fiataloknak?

Előadásunkat és a hozzá kapcsolódó foglalkozást a középiskolás korosztály számára ajánljuk amellett, hogy az előadás önmagában minden felnőtt számára is teljes értékű élményt nyújt. Célunk, hogy a potenciálisan érintett gyerekek figyelmét felhívjuk az áldozattá válás természetrajzára, valamint, hogy a diákok a színészekkel való közös gondolkodáson és játékon keresztül érzékenyebbé és nyitottabbá váljanak az előadásban felmerülő fontos társadalmi problémákra.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program