MAGYARKANIZSA KÖZSÉG NAPJA − rendezvénysorozat | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

MAGYARKANIZSA KÖZSÉG NAPJA − rendezvénysorozat

szo, 2017-10-21 12:30

Magyarkanizsa a község napján a török hódoltság alóli felszabadulás évfordulóját ünnepli. Az ünnepre a magyarkanizsai önkormányzat a következő programmal készül:

12.30 óra, Városháza, díszterem Magyarkanizsa Község nyilvános elismeréseinek átadása. Az ünnepség keretében idén is átadásra kerülnek a község nyilvános elismerései. A község napján díszpolgári címet kap dr. Klamár Zoltán etnográfus, Pro Urbe érdeméremben részesül Váradi Etelka, a Fénybárka napközi egyik alapítója. Köszönőoklevelet vesz át Potrebić Viktória nyugdíjas oromi tanítónő, Dmitar Lončar, a Szent Száva SZAME mecénása, a 150 éves Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény és a 90 éve alapított velebiti Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola.

15.00 óra, Ifjúsági otthon Európai „KI MIT TUD?” – vetélkedő a község nyolcadikosai számára Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának szervezésében. Európai Unió – ki, mikor, miért és hogyan? Ismered Európát? Hát az Európai Uniót? Mit jelent a tagság és vajon mit jelent az Európai-zászló? Ismerkedünk, vetélkedünk, barátkozunk az Ifiben! A vetélkedő apropója, hogy Magyarkanizsa község egy újabb lépést tehet az Európa-díj felé, hiszen kiérdemelte az Európa-zászlót. A községi iskolákat és kihelyezett tagozataikat 5 fős csapatok képviselik.

17.30 óra, Művészetek Háza előcsarnoka. Kiállítás „Az én Európám” fotópályázat alkotásaiból és kiállítás „Az én településem” iskolai képzőművészeti és fotópályázat alkotásaiból.

18.00 óra, Művészetek Háza, nagyszínpad. Ünnepi műsor és az Európai Becsület Zászló ünnepélyes átadása. A községnapi rendezvénysorozat keretében kerül sor az Európa Tanács alapította Becsület Zászló hivatalos átadására, mely kapcsán ünnepi műsort szervez a magyarkanizsai önkormányzat. A Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület és az M-Plus Moderntánc Klub tagjai egy rendhagyó zenés-táncos műsort adnak elő, mely községünk történetéről mesél, az ősök és a ma is itt élők életéről. Röppen a szoknya, dobban a láb; korok, zenék; béke, háborúk – mindez életre kel a színpadon, hogy megerősítsen bennünket összetartozásunkban, Európához való tartozásunkban. Csak egy erős, összetartó közösségben lehet kiszámíthatóságot, biztonságot és stabilitást teremteni. Mindannyian kellünk hozzá! Fellépnek a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény iskola előkészítősei is – műsorukban felcsendülnek a legszebb magyar és szerb gyermek népdalok, bemutatásra kerülnek a hagyományos gyermekjátékok, de sor kerül „Az én Európám” fotópályázat és „Az én településem” képzőművészeti és fotópályázat eredményhirdetésére is.

A belépés díjtalan.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program