MÁZLISTA VAGYOK! | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

MÁZLISTA VAGYOK!

p, 2018-12-21 19:00

Minden nap felkelek. Minden nap vagyok. Néha megnézel az utcán. Néha én nézlek meg téged. Van, amikor minden egyértelmű. Van, amikor kicsit más. Mi az, hogy más? Néha furcsán érzem magam. Félek. Elgondolkodok rajta, hogy ki vagyok én. Néha te gondolkodsz el rajtam. Aztán magadon. Elgondolkodunk egymáson. Emberek vagyunk, vagy nem? Emberi nem. Homo sapiens sapiens. Van, hogy kikapcsol az agyam. Van, hogy jó semmire sem gondolni. Van, hogy nem tudok megfelelni neked. Megesik, hogy beléd szeretek. Egyszerű, ugye? És ha nem? Azért szerencsénk van egymással. Mázlisták vagyunk! Vagy nem?

Az Értelmi És Testi Fogyatékosok Érdekeit Védő És Segítő Együtt Veled – Értük Egyesület több mint tíz éve keresi a kapcsolatot és építi a hidat az átlagpopuláció és a fogyatékos emberek között. Az egyesület színtársulatának tagjai egy éve adták maguknak a Mázlisták nevet. Előadásaik személyes találkozásoknak biztosítanak terepet. Olyan emberek nyilatkoznak meg bennük, akiknek alig van hangjuk a közösségben, szinte soha nem állhatnak fel a színpadra önmagukért. Olyan érzéseknek, örömöknek, kétségeknek és félelmeknek próbálnak hangot, formát adni, melyekről nem – vagy csak elvétve – beszélünk. A komplex próbafolyamatok során a drámapedagógia, a művészetterápia és a kontakt-improvizáció elemeit is felhasználva alakult ki az a színházi nyelv, melyen az előadók saját maguk nevében, de magukat nem kiszolgáltatva szólalhatnak meg.  

Szereplők: Beszédes Andrea, Fehér Slavica, Dongó Tímea, Engi Lívia, László Károly, Milutinovity Helga, Szalma Zsombor, Vásár Róbert, Váradi László

Csoportvezetők: Mácsai Mónika, Huszár Tímea, Kávai Eleonóra

Rendezte: Kiss Anikó, Oláh Tamás  

A belépő önkéntes adomány.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program