Pécs arcai | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Pécs arcai

sze, 2018-06-13 19:00

Szeretettel meghívjuk  Önt és kedves hozzátartozóit a Focus csoport „Pécs arcai” című kiállításának megnyitójára.

A Focus csoportot dr. Lajos László 1977 tavaszán alakította meg Pécsett, a Mecseki Fotóklub keretein belül. Tagjai az alapító dr. Lajos László, Borbély Tamás, Cseri László, Harnóczy Örs, Kálmándy Pap Ferenc és Marsalkó Péter.

A Focus képeit a felszíntől mélyebb rétegek felé hatoló, szinte filozofikusnak mondható látásmód jellemezte. Nem egyszerűen művészi felvételeket készítettek: alkotásaikban életszemléletük, megérzéseik, problémaérzékenységük egyaránt megjelent.

Rendszeresen részt vesznek hazai és külföldi fotókiállításokon.

Munkásságukról Pécsett 2012-ben, a 35. évfordulón reprezentatív kötet jelent meg, Focus címmel.

A csoport 2013-ban megjelentetett egy Pécs városáról szóló kötetet. Olyan könyvet alkotott, amely a művészi fotográfiát nem rendelte alá a kommersz igényeknek

2015-ben a Pécsi Galériában nagyszabású kiállításon mutatták be Pécs város arcait 110 fekete-fehér fotón, amelyek reprezentálták a városlakók legszélesebb rétegeinek képviselőit. Részletben az egész! Gondolták, hogy ebből a kisebb merítésből is kirajzolódik a város arca, még ha szeplős, derűs vagy olykor ráncos is. A kiállítás anyaga később könyv alakban is megjelent Pécs arcai címmel.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program