Szabadkai városnap | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Szabadkai városnap

k, 2017-08-29 10:00 - szo, 2017-09-02 23:00



A városnap szeptember elsején reggel tízkor a városi képviselő-testület díszülésével kezdődik, ahol kiosztják a város díszpolgára, valamint a Pro Urbe díjakat, ezt megelőzően pedig a város zászlajának felvonására kerül sor a díszbejárat előtt.

Pénteken délután művelődési egyesületek táncbemutatóira kerül sor, valamint a Hip-hop csoport, az Adagio táncstúdió és a Larisa táncstúdió növendékei is fellépnek. A szórakoztató zenés programok közül szeptember elsején, pénteken este fél kilenckor a főtéren a Szabadkai Szimfonikusok hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők, majd este fél tizenegytől Farkas Róbert vezetésével a magyarországi Budapest Bár együttes lép fel Németh Juci és Szűcs Krisztián énekesekkel.

Szombaton, szeptember másodikán délután kettőkor a Theresianopolis Egyesület mazsorettjeinek, majd ezt követően egészen este hatig a szabadkai általános iskolák diákjainak műsorát követhetik. Este hattól a kisszínpadon a prištinai–gračanicai Stevan Mokranjac zeneiskola diákjai lépnek fel, majd a szintén gračanicai Simonida Művelődési Egyesület fellépésére kerül sor. Szombat este kilenctől fél tizenkettőig a Nagyszínpadon a Tropico Bandé a főszerep, a fiatalabb generáció pedig a Corvin Mátyás utcában éjszaka tizenegykor egy Street party keretében ünnepelheti meg az idei városnapot.

A művészetkedvelőkről sem feledkeztek meg a szervezők: a Modern Galériában, a Városi Múzeumban, a Városi Könyvtárban, a Vinko Perčić galériában és a Lifka Art moziban kiállításokat tekinthetnek meg és filmprojekciókon vehetnek részt az érdeklődők.

A városnap alkalmával az idén először kerül megrendezésre a több mint száz jelentkezőt számláló első Szabadkai félmaraton, amely szeptember 2-án 10.30-kor startol a Népszínház oszlopainál lévő rajtvonaltól. A félmaraton jelmondata Fuss át a történelmen! és Szabadkának a szecessziós városmagját öleli.

Forrás: Magyar Szó

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program