Szabadságharc | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Szabadságharc

sze, 2018-09-05 19:30

Kálló Béla és Tóth Péter Lóránt Arany és Petőfi barátságát bemutató előadása újabb turnéra indul – augusztus végén és szeptember elején a Szabadságharc Dél-, Közép- és Észak-Bánátban lesz látható.

A vendégjátékok állomásai: Ürményháza, Udvarszállás, Hertelendyfalva, Torontálvásárhely, Székelykeve, Nezsény, Oroszlámos, Magyarcsernye, Torda, Magyarittabé, Tamásfalva, Egyházaskér.

Az előadásról: Kálló Béla és Tóth Péter Lóránt. Arany János és Petőfi Sándor. Két költő barátsága. Két ember élete. Történelem, költészet, dráma – erről szól a Szabadságharc című előadás.

Költő. Szakmája a szó. Élete a költészet. | Jegyző. Napi robot után Shakespeare-t fordít. | Költő. Szakmája a szó. Élete a szabadság. Forradalmár. Napi konfrontálódás után barátja dolgát is intézi. | Két férfi, a magyar irodalom legnagyobbjai közül valók. Becézik egymást, neveken szólítják, imádják egymás tehetségét, keresztszülők és vitapartnerek.

Ismeri Aranyt? Ismeri Petőfit? Aki úgy vélte igen, az a május 31-ei bemutató után, az előadást követően döbbenten ült a helyén, hisz akkor ott, újra megismerte.

De más is történt. A magyar nyelv. Kálló Béla és Tóth Péter Lóránt előadásában kortárs irodalommá sűrűsödtek a két költő egymáshoz írt szavai, töprengéseik.

Ismeri Aranyt? Ismeri Petőfit?

 

A belépés minden helyszínen díjtalan.

Az előadás tájolását a Magyar Nemzeti Tanács támogatja.

Szakmai támogató: VM4K – Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ.

Szakmai partner: Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program