Szüreti főzőverseny | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Szüreti főzőverseny

szo, 2018-09-01 09:00
A Bácskossuthfalvi Helyi Közösség, az Ady Endre Művelődési Központ és a Rizling Egyesület szervezésében a 2018-as Szüreti Napok keretén belül Szüreti Főzőversenyt hirdetünk. Szeretettel várjuk Önt és csapatát 2018. szeptember 1-én, szombaton Bácskossuthfalván a Koplalón a Szüreti napi főzőversenyen.
A szervezők a jelentkezés sorrendjében 200 csapatnak (négyfős csapatok) biztosítanak csapatonként egy konyhakész csirkét (kb. 2 kg), a főzéshez szükséges fűszereket, bográcsot, tűzifát a versenyzőknek kell biztosítani.
A főzéshez szükséges húst szombaton 9:00 és 10:00 óra között osztják a szervezők a Koplalón, a verseny helyszínén a főzőhelyeiket elfoglalt, felállitott és elkészitett csapatoknak.
A főzőverseny megnyitójára 10:00 órakor kerül sor, a zsűrizéshez a mintákat 11:30 és 12:00 óra között kell leadni. A főzőverseny ünnepélyes eredmény hirdetése kb. 13.00 órakor lesz a nagyszínpadon, ahol a számos díj mellett kiosztjuk a Legjobb Szüreti csirkepaprikásért járó vándorserleget is.
 
A 2018-es Szüreti főzőversenyt Gelei Tamás, Kunmadaras séfjének ajánlásával hirdetjük meg.
A séf javaslata: Bakonyi csirkepaprikás Gelei módra
 
Hozzávalók:
1 fiatal csirke
vöröshagyma
kolozsvári szalonna
TV paprika
paradicsom
gomba sampion
fokhagyma
só, őrölt bors
csemegepaprika
tejföl, liszt, kevés zsiradék
 
Elkészítése: Fogj egy fiatal csirkét, szedd le a ruháját és darabold részeire! A kockára vágott kolozsvári szalonnát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és megpároljuk. A feldarabolt TV paprikából, paradicsomból és a gombából egy jó pörkölt alapot készítünk. Fűszerezzük, finom őrölt paprikával, kevés borssal és fokhagymával. Ráhelyezzük a feldarabolt csirkét és óvatosan megsózzuk. Készre főzzük és a végén egy vékony tejfölös habarással nyakon öntjük! Nokedlivel vagy galuskával tálaljuk. Jó étvágyat!
 
Várjuk a hobbi szakácsok, baráti csoportok, családok, munkaközösségek, intézmények, civil szervezetek stb. jelentkezését (Bácskossuthfalva, Pacséri út 2.) személyesen vagy a 024/741-127-es telefonszámon, munkanapokon 7:00 és 14:00 óra között

 

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program