Újra útnak indul a Vándortáncház | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Újra útnak indul a Vándortáncház

szo, 2018-02-03 17:00

2018. farsangjának idejében, február 3-án, szombaton, 17 órakor minden népzene- és tánckedvelőt várnak a szervezők Hertelendyfalván a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületbe az első, nyitó táncházba. A rendezvénnyel a szervezők – a Csörömpölő zenekar és barátai – szeretnék újraindítani a Vándortáncházat az Al-Duna mentén, sőt egész Dél-Bánátban az itteni magyarságot megszólítva. Az első farsangi mulatságra is várnak minden magyart, hiszen a Dél-bánáti települések helyi magyar szervezetei megszervezik és biztosítják az utazást, az eljutást Hertelendyfalvára. Kérjük, mindenki keresse meg településén a művelődési egyesületeket, szervezeteket és érdeklődjön ott az eljutás lehetőségéről!

A szombati farsangi mulatságon a táncot temerini oktatók, Lukács Imre és Lukács Sára vezetik, házigazda a Csörömpölő zenekar, Nyitrai Marianna néprajzkutató és népdalénekes pedig éneket oktat.

A Vándortáncház rendezvényeit az anyaországi Varga Ferenc támogatja adományával, amellyel a vajdasági szórványmagyarságot kívánta erősíteni, ennek megvalósulását, önzetlen támogatását a szervezők ez úton is köszönik. Az adományozó a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet közvetítésével jutott el a Dél-bánáti szórványhoz.

A szervezők szeretettel várnak minden táncoskedvűt, csatlakozzanak a közösségépítő vigassághoz!

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program