Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozója - FELHÍVÁS | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozója - FELHÍVÁS

p, 2020-02-07 11:00 - p, 2020-03-06 23:00

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnerségével 2020. április 17-e és 25-e között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXV. Találkozóját.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 25. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: 2020. március 6.

Jelentkezni online felületen ide kattintva, vagy a csatolmányban található jól megszokott jelentkezési lapot (csatolt fájl) kitöltve lehet.

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást (csatolt fájl).

A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Varga Tamásnál a 062/566-213-as telefonszámon, illetőleg a tamas@vmmi.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Fábián Mónikánál a 069/554-12-16-os vagy a szinjatszas@vmmsz.org e-mail címen.

Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

Kapcsolódó tartalom, dokumentumok elérhetősége:

http://www.vmmi.org/index.php?ShowObject=felhivas&id=601

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program