X. NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI MŰHELY | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

X. NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI MŰHELY

h, 2019-11-11 09:00 - v, 2019-11-17 18:00

Művészgenerációk találkozása, alkotása, tanácskozása Mezei Erzsébet, a Zentai Képzőművészeti Alkotóműhely vezetője szervezésében

A képzőművészeti alkotóműhely 2006-tól, a bejegyzés óta működik folyamatosan ebben a formában megszakítás nélkül. 2010-ben a tevékenység kibővült a nemzetközi raku-kerámia alkotóteleppel valamint a Lámpás című év és program-záró kiállítással.

Célja a kortárs képző és iparművészeti alkotóműhely folytonosságának fenntartása, kortárs művészeti alkotások létrehozása, bemutatása és értékelése. Ezzel párhuzamosan a népi hagyományokban még fellelhető tárgyi és szellemi kultúránk jelrendszerének, valamint azok jelentésének a kortárs művészeti alkotásokba való beemelése.

A Kárpát-medencében élő alkotók saját alkotásaikon keresztül, a hagyományokat mai szemmel értelmezve új értékeket és minőséget hozhatnak létre azok hasonlóságait és külömbségeit is felmutatva.

A műhely négy fázisának egyenrangú szerepe van, egymást követő sorrendben képeznek teljes egészet. Az évi program befejező része a záró, ünnepváró Lámpás című kiállítás, a Zentai Thurzó Lajos Oktatási és Művelődési Központ Alkotóházának kállítótermében.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program