XX. Hagyományaink Ünnepe | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

XX. Hagyományaink Ünnepe

v, 2018-03-04 17:00

„Három aranyos eper, Kázmérbú lesz jó ember…”

Zenta község hagyományőrző és hagyományápoló csoportjainak huszadik bemutatkozó estje. A gála előtt 15.00 órai kezdettel hagyományos eperből és más bogyós gyümölcsökből (szeder, szamóca, málna, ribizli stb.) készült ételeket kóstolhatnak meg az érdeklődők a Városi Múzeum galériatermében. A műsor után szakmai megbeszélés következik. Ünnepi köszöntőt mond Perpauer Attila, községi oktatási és művelődési tanácsos.

A színpadi produkciók bemutatása után a következő összetételű szakmai bizottság véleményezi a látottakat: Szabó Annamária, népzene-pedagógus, népdalénekes, Rind Melitta néptáncpedagógus, néprajzkutató és Resócki Rolland néptáncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere cím kitüntetettje. A kiállítás zsűrije: Nagy Miklós, a zentai Gazdakör gyümölcstermelőket egyesítő szakágának elnöke, az Észak–Vajdasági Agrárszövetség elnöke; Nagy Abonyi Ágnes, a Városi Múzeum néprajzkutató szakmunkatársa; Vázsonyi Csilla, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet néprajzkutató–könyvtáros szakmunkatársa.

Az est vendége a szabadkai Juhász zenekar és a zentai Sőregi Anna népdalénekes, a Fölszállott a páva 2017 népzenei tehetségkutató szóló ének kategóriájának döntőse.

Főszervező a zentai Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ. Fő támogatóink: a Bethlen Gábor Alap és Zenta Község Önkormányzata

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program