Programok | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Programok

Például 2018-06-22
Például 2018-06-22
2018-05-22 15:00
A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság szervezésében, a magyarkanizsai önkormányzat és a Cnesa OMI társszervezésében. A tartományi titkárság A multikulturalizmus és a tolerancia érvényesítése Vajdaságban elnevezésű projektuma keretében idén is meghirdette a vajdasági középiskolák számára a Mennyire ismerjük egymást? elnevezésű versenyt. Ennek célja, hogy rámutasson a hajdani és a mai Vajdaságban élő népek közös történelmének egyes tényeire.
2018-05-22 18:00
 a VMSZ Női Fóruma, Nyugdíjas Fóruma és az Eupoint Egyesület szervezésében. Az előadás témája: A trombózis kialakulása, tünetei és kezelése. Az előadó: dr. Bika Izabella általános orvos. A belépés díjtalan.
2018-05-23 15:00
Kreatív foglalkozás az 5-10 éves korosztály részére szerb és magyar nyelven. Fürge ujjú, alkotni vágyó gyerkőcöket várunk műhelymunkáinkra, amelyeken a legkülönfélébb anyagokat, formákat és technikákat ismerhetjük meg hétről-hétre. A változatos és színes alkotások apró figyelmességként elajándékozhatóak az ünnepek tájékán, de színesíthetik könyvtárunkat vagy az ifjú alkotók szobáit is. Műhelymunkáink közösségi élményt igyekeznek nyújtani. A részvétel díjtalan.
2018-05-23 19:30
Szereposztás: Jane - Pesitz Mónika Blanche, Nyugati Boszorkány - Kalmár Zsuzsa Elvira, Anya, Pincérnő, Északi Boszorkány, Gyáva Oroszlán - Fülöp Tímea Shelby, Madárijesztő, Hang, Öregember - Hajdú Tamás Billy, Apa, Bádogember - Baráth Attila   Díszlettervező: Libor Katalin m.v. és Galambos Péter m.v. Díszlettervező-asszisztens: Kocsis Valéria
2018-05-24 17:00
Varga Imola foglalkozásvezető szervezésében. A Kerekítő foglalkozások újra várják a legkisebb korosztályt Adán is! 0-4 éveseknek: Jókedv, kacagás a népi mondókák, népdalok és ölbeli játékok szárnyán. Kerekítő manó bábjelenetei, mondókák, dalok, hangszerjáték, kislabdás ejtőernyő, tornaszeres játéktér. A részvételi díj 200 dinár.
2018-05-24 17:00
Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodájának szervezésében. A mesék azt is mutatják, hogy az életben sok nehézség vár ránk, amelyeket a maguk idejében kell megoldanunk. Nekünk kell kezünkbe venni a kezdeményezést, és ki kell tennünk magunkat a kockázatnak, amelyek együtt járnak az élet nehézségeinek megoldásával. A vigasztalás a legnagyobb szolgálat, amit a mese a gyermeknek és felnőttnek is nyújthat: bizalmat ébreszt. Érezhetjük, hogy a világ rendben halad és hogy a problémával nem vagyunk egyedül. 
2018-05-24 19:00
A Collegium Hungaricum szeretettel meghívja Önt és kedves Barátait  Rejtő Jenő (P.Howard) halálának 75. évfordulója alkalmából rendezendő  irodalmi estre.      Program: Pódiumbeszélgetés Piszkos Fred, a kapitány c. kalandregény szerb nyelvű megjelenéséről.   Résztvevők: Milosevits Péter  ̶  író, műfordító Nenad Šaponja – az Agora Könyvkiadó alapítója és szerkesztője Marko Mak Pantelić  ̶  színész    
2018-05-24 19:00
 Május 24-én dr. Grezsa Ferenc pszichiáter, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Továbbképző Központ vezetője lesz a VM4Köz.Klub vendége, akinek Szenvedély – Szenvedés – Függőségek című szakmai előadása nagy érdeklődésre tarthat számot.

Oldalak