AHOGYAN A VÍZ TÜKRÖZI AZ ARCOT | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

AHOGYAN A VÍZ TÜKRÖZI AZ ARCOT

szo, 2018-12-08 18:00

a sepsiszentgyörgyi OSONÓ FÜGGETLEN SZÍNHÁZMŰHELY vendégjátéka

3 kontinens | 24 ország | 178 település | 530 előadás | 12 nemzetközi fesztiválmeghívás | 2 legjobb előadás díj

"Anyu. Félek. Sötét van. Hallasz engem? Figyelsz most rám?" (Osonó)
Az előadás hossza 1 óra (szünet nélkül), amelyet egy interaktív beszélgetés követ!
Dokumentarista előadásunk kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei, illetve az azokból született szövegkönyv képezi, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.
Az Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, aztán a megfigyelt valóságokat olyan történetbe helyezni, amely, mint tükör hat a néző számára.
A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.
Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Fazakas Hunor, László Fruzsina, Virginia Alexandra, Kozma Zsófi, Macsuka Patrik
Technikus: Pászka Gáspár- Csongor
Rendező: Fazakas Misi

A belépés díjtalan!

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program