Felhívások | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Felhívások

Énekesek jelentkezését várják a Magyar Nemzeti Ifjúsági Kórusba

Mindenhonnan a világból várják magukat magyarnak vagy magyar származásúnak valló 18 és 26 év közötti kiváló fiatal énekesek jelentkezését a Magyar Nemzeti Ifjúsági Kórusba, amely a Kodály-emlékév egyik 2018-ra áthúzódó nagyszabású eseménye lesz Magyarországon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete szervezésében.  A kórus a július végi egyhetes felkészítő kurzus után egy öt koncertből álló turnéra indul, amelynek lesznek határon túli helyszínei is.  A kórus tevékenysége projektjellegű, egyszeri alkalom 2018.

FARSANG – rajzpályázat

A község diákjai bármilyen technikával készíthetnek rajzokat a fent megjelölt témában maximum 5-ös blokklapra.

A rajzokat 2018. január 29-től február 16-ig lehet leadni, illetve elküldeni az oromi Arany János Általános iskola címére. (Orom, Nagy út 141.)

A pályamunkák hátulján kérjük feltüntetni a pályázó: nevét, életkorár, felkészítőjét, az óvoda vagy iskola nevét.

A Zengő Tájház Nők és Fiatalok Kézműves Egyesülete szervezésében valósul meg az esemény.

Podolszki József publicisztikai pályázat

A bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület Podolszki József Emlékbizottsága meghirdeti a 20. Podolszki József Publicisztikai Pályázatot.

Az érdeklődők a következő műfajokban pályázhatnak eddig még nem publikált írásokkal: interjú, jegyzet, glossza, tárca és karcolat.

A jelentkezési korhatár 40 év. A pályázat jeligés.

Kérjük a jeligék feloldását (elérhetőséggel együtt) lezárt borítékban mellékelni!

XVII. TUDOK versenyfelhívás

A Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Kutató Diákokért Alapítvány a 2016/17-es tanévben meghirdeti a XVII. Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáját (TUDOK). A konferenciára önállóan vagy párban saját tudományos kutatásról szóló munkával lehet jelentkezni. Részletes felhívás és jelentkezés a következő honlapon: www.kutdiak.hu

Jelentkezési határidő: 2016. október 31.

Kós Károly Szülőföldkutató és Honismereti Tábor

Kós Károly nevével fémjelzett pályázatot hirdet a Nemzetstratégiai Kutatóintézet ötven fiatal részére, szülőföldkutató és honismereti táborban való részvétel céljából.

A pályázatra olyan, a Kárpát-medencében vagy a világon bárhol élő 18. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését várják, akik elkötelezettséget éreznek szülőföldjük társadalmi ügyei – különös tekintettel a megmaradás és gyarapodás kérdése – iránt.

A DURINDÓ ÉS GYÖNGYÖSBOKRÉTA FESZTIVÁL TANÁCSÁNAK PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztiváltanácsa pályázatot hirdet a 2017. évben sorra kerülő XLI. Durindó és LIV. Gyöngyösbokréta megrendezésére.

A pályázatot olyan bácskai művelődési szervezetek nyújthatják be, amelyek eleget tudnak tenni az alábbi feltételeknek:

XL. DURINDÓ ÉS LIII.GYÖNGYÖSBOKRÉTA FESZTIVÁL

FELHÍVÁS KÉZMŰVESEK RÉSZÉRE

A XL. Durindó és LIII. Gyöngyösbokréta Szervezőbizottsága a fesztivál kísérőrendezvényeként népművészeti kirakodóvásárt szervez 2016. június 11-én és 12-én Tordán.

A kirakodóvásárra a szervezők a népi kézműves mesterek, tárgyalkotó népművészek, a népi iparművészek és a hangszer- és viseletkészítők jelentkezését várják.

Bővebb információ Barna Edvintől kérhető a 064/167-0349-es telefonszámon.

Jelentkezési határidő: 2016. június 3.

Felhívás a Szép Magyar Beszéd vajdasági döntőjére

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ meghirdeti a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny vajdasági döntőjét. A felolvasási versenyre minden középiskolából 4 tanulót jelenthet be a felkészítő tanár.

Feltétel:

- Egy előre begyakorolt, szabadon választott, 3 percnél nem hosszabb nyelvművelő, illetve esszészerű szöveg. A szöveg szerzőjét és címét jelentkezéskor fel kell tüntetni.

- A helyszínen is kap a versenyző egy hasonló szöveget, amelyet 15 perces felkészülés után olvas fel.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség várja a felterjesztéseket az általa alapított Magyar Életfa díj, Aranyplakett és Plakett díjakra

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepsége keretében a példaértékű, valamint az eddigi életpályák elismeréséül osztja ki díjait. A felterjesztéseket természetes személyektől, civil szervezetektől és intézményektől várja.

Oldalak