Dunatáj kupa | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Dunatáj kupa

szo, 2021-09-11 10:00

A Dunatáj Egyesülés az egykori, ’70-es és, ’80- as évekre jellemző labdarúgó Dunatáj kupaversenyek mintájára kezdeményezte a Dunatáj Kupa jelenkori változatának megszerzését a Nyugat-bácskai civil szervezetek körében. Az ötletet nagy lelkesedéssel fogadták az illetékesek. Júniusban a bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület látta vendégül a civil vezetőkből álló szervezőket.

Péter Istvánnak, a Dunatáj elnökének vezetésével az elmúlt időszakban meghatározták a sportversenyek jellegét, helyét és idejét. A megbeszéltek szerint nem labdarúgásban, hanem játékos, ügyességi sportversenyek által mérkőznek meg a települések civil szervezeteinek, egyesületeinek csapatai. A közösségerősítő jelleggel is bíró Dunatáj kupára szeptember 11-én, szombaton kerül sor Kupuszinán és Zomborban.

A horgászverseny délelőtt 10 órakor kezdődik, a kupuszinai Süllő sporthorgász egyesület székhelyén.

Az agyaggalamb lövészetre ugyanebben az időpontban 10 órakor kerül sor, a zombori Trap nevű sportlövő klub szabadtéri pályáján.

Az ügyességi játékok helyszíne a kupuszinai futballpálya lesz. A játék 13 órakor kezdődik. A civil szervezetek csapatainak tagjai olyan fantázia nevekkel ellátott versenyszámokban mérkőznek majd, mint a Bezdáni vízpumpa, Szelek szárnyán, Lufi szeánsz, Staro gvožđe kupujem, Rázd meg, rázd meg jól..., Vigyázz a tojásodra.

A szervezők és a résztvevők minden érdeklődő szurkolót szeretettel várnak.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program