Fehér Nóra jótékonysági koncertje | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Fehér Nóra jótékonysági koncertje

v, 2017-12-10 18:00

Az énekesnő 1989.01.30 -án Zentán született. Szüleivel és testvéreivel Moholon élt. Kisgyerekkora óta része életének a zene. Hatéves korában édesanyja beíratta a helyi ifjúsági kórusba, melynek akkor a legfiatalabb tagja volt. Ezzel párhuzamosan a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület keretein belül működő népdalkórusban is énekelt. Itt szerette meg a népzenét.

Általános iskolai évei alatt 8 évig hegedült, majd a gimnáziumi időszakban éneket és zongorát tanult. Érettségi után a népzene iránti szeretete arra sarkallta, hogy néprajzkutatást tanuljon, és terveiben szerepelt, hogy népzenekutató legyen. Felsőoktatási tanulmányait szegeden végezte. Mindennapjaiban továbbra is jelen volt a zene és az éneklés.

A Vajdaságban több rock formációnak is énekese volt. Ezek közül legjelentősebb a Baraparty blues-rock zenekar, akikkel két zenealbumon is énekelt. Népdalénekesként valamint önmagát gitárral kísérve részt vett különféle rendezvényeken, körbejárva így a Vajdaságot.

2010-től a magyarországi Kormorán együttes énekesnője,amiről eképpen nyilatkozik:

"Nehéz ám mégis nagyon hálás feladatot kaptam nemrég az élettől. A Kormorán zenekar énekesnője lehetek, mely lehetőséget ad arra, hogy énekemmel közelebb vihessem az emberekhez a magyar folk-rock zenének azon csodálatos dalait, melyek Koltay Gergő és Szűts István tollából születnek."

Karácsonyhoz közeledve évek óta jótékonysági koncertet szervez Adán. Nincs ez másként idén sem.
Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program