A HolddalaNap zenekar koncertje | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

A HolddalaNap zenekar koncertje

cs, 2018-05-17 19:00
A Collegium Hungaricum szeretettel meghívja Önt és kedves Barátait a HolddalaNap zenekar koncertjére A programon magyar népzenei dalok és balkáni dallamok szerepelnek, továbbá dalok a most megjelent új albumról.
 
„Mindig öröm, amikor egy zenekar pontos nevet tud választani és ez a HolddalaNap zenekar esetében tökéletesen megtörtént. Mind spirituálisan, mind zeneileg egymást kiegészítve, elementárisan hatnak egymásra és ránk, mint a Nap és a Hold.” A HolddalaNap zenekar magyar együttes, 2008-ban alakult. Főként balkáni, perzsa, latin-amerikai és flamenco hangszerekkel, dallamvilággal dolgoznak. Koncertjeiken csodálatos arányban keveredik a játék és a rítus. A saját dalszövegek (melyek Gulyás Anna szerzeményei) mellett, népzenei feldolgozások, megzenésített versek is részei repertoáruknak. A dalokat közösen dolgozzák ki. A szöveg, a dallam, vagy alapvető zenei elemek sajátosak. Céljuk, hogy tematikus koncertek keretében ízelítőt adjanak más népek dalaiból. A hangszerek népzenei, régi-zenei jellegűek: kizárólag akusztikusak. Dalaikban az ősi hangzásvilág kerül kifejezésre. A zenekar minden tagja énekel, ez a többszólamúságnak tág teret teremt.
 
Első nagylemezünk Dandala címmel 2014-ben jelent meg a Gryllus Kiadó gondozásában, és rövid időn belül számos szakmai elismerést, kiemelkedően pozitív fogadtatást tudhatnak maguknak. A HolddalaNap zenekar „Tánc a Mindenséggel” című legújabb albuma a Budai Fonó Zeneházban 2018. április 27-én került bemutatásra Kő Boldizsár zseniális grafikáival díszítve. Új lemezük záró dala egy pergő soknyelvű béke-imádság: lovari, magyar, angol, arab és spanyol nyelveken különböző nemzetiségű, vallású és nyelvű énekesek énekelnek együtt a békességért, a népek közötti testvériségért.
 
A HolddalaNap zenekar tagjai: Draskóczy Lídia (hegedű), Gábos Barna (bambusz-és fa fuvolák), Gulyás Anna (ének), Szlama László (ének, koboz, citera), Ölvedi Gábor (ütőhangszerek, vokál), Alex Torres (Perú) (gitár, baglama, vokál), Vajdovich Árpád (basszusgitár, nagybőgő, vokál)

 

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program