MANUFESTACIJA | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

MANUFESTACIJA

szo, 2018-09-15 16:00

Egy évvel ezelőtt egy lelkes csapat összefogott a Mighty Mighty Bechejs szervezettel, és a becsei önkormányzat támogatásával, más községi szervezetek, polgári egyesületek és a sportegyesületek segitségével elkezdték szervezni a MANUFESTACIJA nevet viselő rendezvényt, melyet szeptember 15-én 16 órától tartanak meg. A kedves érdeklődők a rendezvényen megismerkedhetnek különböző kézművességekkel és más készségekkel: Óbecse községéből több mint 50 kézműves fogja bemutatni termékeit és tudását.

 
A MANUFESTACIJA keretein belül a legfiatalabbak műhelymunkákon vehetnek részt:
- nemezelés (gyapjúból készült tárgyak készitése) Gogina etno riznica vezetésevel
- zsonglőrködés az Inex circus teatar vezetésével
-recycle art – újrahasznosított művészet (kartonpapírból és újságpapírból különböző tárgyak készítése), melyet az Eco Bečej tagjai mutatnak majd be
- a TMMB műhelyében pedig egészséges sütemények készitésére kerül sor
A gyerekeknek lehetőségük lesz arra, hogy a műhelymunkák során nem csak a pszihomotorikus készségeiket és koncentrációjukat fejlesszék, hanem már kicsi koruktól kezdve tanuljanak az egészséges táplálkozásról és –életmódról, és ezáltal felhívva figyelmüket a környezettudatosságra is. A 20-30 percig tartó műhelyfoglalkozások az 5-10 éves gyermekek számára készülnek, de természetesen bárki részt vehet rajtuk.
 
A nemes harcművészeti előadások ezzel egy időben kerülnek megrendezésre a téren:
- a Karate Club Bečej karatet (sotokan) mutat be
-a Judo Club Mladost Bečej bemutatja a judo-t
-a karatet (vadari és genbukan) és taichit a Dojo klubot Bečej
-a ninjitsu harcművészetet pedig a Budjinkan dojo Becej mutatja be
-míg Bojana Radaković jógabemutatót tart
Minden látogatónak lehetősége lesz arra, hogy megismerkedjen a harcművészetek alapjaival, ezáltal felismerhetik annak fontosságát, már gyerekkortól kezdve. A sport nem csak a gyermek koncentrációját és intelligenciáját fejleszti, de a mozgás, a nyújtás, a rendszeres gyakorlás a test megfelelő fejlődéséhez is hozzájárul.
 
Napközben a becsei DJ Kid és DJ Deeman engedik a zenét, 21 órától pedig a becsei zenekarokat hallhatnak: a Fuj! és a Fiskalni račun-t, majd az adai Phrenia és az eszéki Debeli precjednik együttesek fognak fellépni.
A rendezvény ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!
 

 

 
 
 
 

 

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program