Nyári táborok Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központban | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Nyári táborok Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központban

h, 2020-06-29 09:00 - p, 2020-08-07 16:00

1.

5 nap alatt a Föld körül

7-11 év

2020. június 29. - július 3.

Gogolák Bencsik Nóra

0603285936

2.

Divattervező leszek

12-15 év

2020. július 13 – 24.

Pál Klaudia

0643007605

3.

Picasso leszek

7-14 év

2020. július 20 – 24.

Fazekas Izabella

064/95-32-143

4.

Aranykapu vakáció

3 – 6 év

2020. július 27 - 31.

Csóvity Brigitta

0644902596

5.

Népművészeti napok

10-15 év

2020. augusztus 3 - 7.

Népkör iroda
024/557-033

 

Tábor ismertetők:

 

5 NAP ALATT A FÖLD KÖRÜL

Világjáró vidám angol tábor 7-11 éves korosztály számára, amelyben a gyerekek angol tudásuk mellett általános műveltségi, kulturális, földrajzi és történelmi tudásuk is gazdagítják, mindezt korosztályának megfelelően és játékosan. A sok interaktív és kreatív foglalkozás során bővíthetik az angol szókincset és fejleszthetik a kommunikációt, hiszen minden nap más-más ország kultúrájával ismerkedhetnek meg, és persze emellett sokat játszanak! Átélhetik, milyen fontos a nyelvtudás, ha a világ különböző tájaira utazunk!

 

DIVATTERVEZŐ LESZEK

A táborba olyan fiatalok jelentkezését várják, akiket érdekel a divat, a divattervezés. A tábor programja kreativitásfejlesztő, fantázia előcsalogató, rejtett és érdekes álmokat megvalósító feladatokat tartalmaz. A fiatalok kreatív tervezése a kivitelezésig tart, amit a végén megcsodálhatunk a színek formák, anyagok tükrében. Az érdeklődők a tervezésen túl elsajátítják a szabás-varrás alapjait, megtanulnak sminkelni és a fiatal hölgyekhez és urakhoz méltó viselkedési normákat. A tábor egy nagyszabású szépség nappal (divatbemutatóval) zárul.

 

PICASSO MŰHELYE

A táborba olyan fiatalok jelentkezését várják, akiket érdekel a képzőművészet. Izgalmas játékkal, sok-sok beszélgetéssel tarkított képzőművészeti foglalkozásokon fejleszthetik kreativitásukat a fiatalok. A hetet az Oláh Sándor körgalériában egy tárlattal zárják!

 

ARANYKAPU VAKÁCIÓ

Köztük a helyed, ha alig vártad, hogy megkezdődjön a nyár, s végre kedvedre izegj-mozogj, várjanak a rejtélyes fejtörők és kalandok! Az Aranykapu Vakációk során játékosan okosodhatsz az aktív, élményekkel teli mocorgó programok során.
Amit ígérnek a szervezők: tematikus és sportos foglalkozások, kalandos élmények, izgalmas társasjátékok, közös alkotások
Szeretettel várnak minden nagyóvodást és kisiskolást aki: szereti a vidámságot, szívesen rajzol, fest, imádja a kézműves foglalkozásokat, szeret izegni-mozogni , szeret álmodozni, sok ötlete van, amelyeket szeretne megmutatni.
A szervezők célja, hogy a gyermekek mindenekelőtt felszabadultan, jól érezzék magukat, sziporkázzanak! Ennek eléréséhez kiemelt feladatként jelölik meg a kreatív én felszínre hozásának elősegítését, valamint a fizikális és belső egyensúly megtalálásának támogatását. A foglalkozások során a mozgást kötik össze számos izgalmas kreatív alkotással.

Programok:
Mozgásfejlesztő, tematikus, ügyesítő, okosító és táncos foglalkozások
Kognitív és kommunikációs képességeket fejlesztő játékok (beszéd – mozgás – ritmus)
Szabadtéri mozgásprogramok
Mesefeldolgozás, kézügyesítő gyakorlatok, majd szabad játék

Társszervező: Nojcsek hagyományőrző és művészeti egyesület

 

NÉPMŰVÉSZETI NAPOK

A színvonalas tábor, amely a magyar népművészet ágait teszi nap, mint nap láthatóvá, kézzelfoghatóvá a gyermekek számára: népi játékok, néptánc, népzene, népi ének, kézművesség, népszokások.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program