Testről és lélekről – az Oscar-díjra jelölt magyar játékfilm magyarkanizsai vetítése | Vajdasági Magyar Kulturális Kalauz

Testről és lélekről – az Oscar-díjra jelölt magyar játékfilm magyarkanizsai vetítése

p, 2018-04-27 19:00

A szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Tenki Réka, Bata Éva, Jordán Tamás
Rendező-forgatókönyvíró: Enyedi Ildikó

Az alkotás elnyerte a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fő díját, az Arany Medvét. Márciusban ez a film nyerte el a legtöbb elismerést a Magyar Filmdíjak gáláján.

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Magyarország nevében jelölte a filmet a 2017-es Oscar-díjra a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. A film ugyan bekerült az öt legjobb jelölt közé, ám az arany szobrocskát mégsem vihették haza az alkotók.

„A Testről és lélekről nagy vonalakban arról szól, ahogy két ember kerülgeti egymást, annak ellenére, hogy minden vágyuk, hogy egymáséi legyenek. Endre egyik kezére béna, de ez nem akadályozza meg abban, hogy egy vágóhíd pénzügyi igazgatójaként dolgozzon. Ugyanitt dolgozik minőségellenőrként Mária, aki teljesen kilóg a közegből. Nem jár kávézni a kollégákkal, némán üldögél a helyén. Szinte semmi nem kötné össze ezeket az emberek a munkahelyükön kívül, de egyik este elkezdenek egymással álmodni. Szarvasok képében. Minden este látják egymást gyönyörű téli tájakon, ahogy, patakból isznak, élelemért kutakodnak, vagy csak egymást nézik.” (Index)

A filmet 16 éven felülieknek ajánljuk.
A filmet eredeti magyar hangon, szerb nyelvű felirattal, kisméretű vásznon vetítjük.
Jegyek elővételben a Cnesa jegypénztárában kaphatók április 16-tól hétköznapokon 9 és 15 óra között.

A belépődíj 150 dinár.

Ismétlődő: 
Nem ismétlődő program